Sommer i Nesfjellet

Nesfjellet har mange aktiviteter å by på om sommeren. Spill en runde golf på Norges kanskje flotteste fjellbane, opplev en av de spektakulære terrengsykkelstiene, nyt en rolig fottur med fantastisk utsikt, eller prøv fiskelykken ved et av de mange tjernene i fjellet.

Fjellbane i særklasse

I vakkert fjellandskap, 750 meter over havet ligger Nesfjellet Golf, Norges kanskje flotteste fjellbane. Du skal ikke ha spilt mange hull her før du skjønner hvorfor. Ni hull med tre gressutslag per hull gir en golfopplevelse mange 18-hullsbaner misunner oss.

Stisykling Beia. Foto Lars Storheim

Terrengsykling for alle

Enten du er en erfaren syklist, nybegynner eller noe midt imellom, har Nesbyen og Nesfjellet noen av landets beste stier for terrengsykling, både maskinbygde og naturlige. HallingSpranget er en av Europas lengste maskinbygde stier og strekker seg 17 km fra toppen av Nesfjellet ned til Nesbyen sentrum. Der venter shuttlebussen «Fjellinken» på å ta deg opp på fjellet igjen.

Ved golfkaféen på Nesfjellet finner du en servicestasjon for sykkel, og hos Nesbyen Ski & Sykkel kan du leie både sykkel og det du måtte trenge av utstyr.

Fotturer i fjellet

Nesfjellet er kjent for sitt varierte og «snille» terreng med mange turmål og fjelltopper tilgjengelig for de fleste. Stier og turveier er godt skiltet, enten turen går til Kvasshovda, Unskanatten, Trommenatten eller en annen topp eller utsiktspost.

Langedrag naturpark

Ikke langt fra Nesfjellet, i naturskjønne omgivelser mellom Hallingdal og Numedal, møter du ulv og gaupe, rev, elg og andre dyr i Langedrag naturpark. Her arrangeres også seterdag, rideleir, og mange andre spennende opplevelser, enten du bare har en dag eller kan bli en stund.

Langedrag. Foto Lars Storheim
Idyllisk fjelltjern

Fiskelykke

Prøv fiskelykken og ta turen innover fjellet med fiskeutstyret klart, så vil du finne mange fjellvann og mulighet for ørretfiske. Husk fiskekort. Det får du kjøpt flere steder i og omkring Nesbyen.